Lifestyle & Entertainment

Beveiliger Michiel doet oproep: 'heb respect!'

Michiel is beveiliger en ziet veel gebrek aan respect tussen festivalpubliek en beveiligers. Daarom zet hij aan het begin van het festivalseizoen een oproep op Facebook: “Een beetje respect over en weer lijkt me niet overbodig. Geniet van je avond of festival! Wij doen er alles aan in ieder geval.”

Michiel is het zat. De grote bek van mensen onder invloed. Het veroordelen zonder dat ze je kennen. “Want als jij binnen de kroeg een leuk feestje heb weigeren wij de klootzakken”, zo schrijft hij op Facebook. “De wannabe criminelen, de handtastelijke hufters, de agressieve haantjes en de mensen die het simpelweg gewoon verzieken voor een ander. Terwijl jij het gezellig hebt binnen worden wij regelmatig bedreigd met de dood.”

“De opmerkingen ‘moet dat nou zo!’ Of ‘altijd die agressieve portiers’ zal ik maar wegslikken”, meldt hij. “Ik doe het tenslotte voor jou. Je vieze blik omdat je door mij je drankje hebt laten vallen omdat ik samen met mijn collega’s net vier kemphanen van elkaar heb moeten aftrekken neem ik ook voor lief. Nadat ik de kemphanen buiten heb gezet, wil ik je uiteraard een nieuw drankje aanbieden maar meestal ben je al weg met de woorden ‘wat een kuttent!’”

Michiel krijgt veel positieve reacties op zijn post. “Het gaat mij erom dat er meer respect over en weer komt. Er is zoveel aandacht voor het negatieve. Maar we zijn er vooral om mensen een leuke en veilige dag te bezorgen.”