Belgisch horrorslachthuis wil enorm groeien

Het omstreden Belgische slachthuis in Tielt wil bijna gaan verdubbelen. Ze willen uitbreiden van het slachten van 1,5 miljoen varkens naar 2,5 miljoen varkens per jaar.

“Als die plannen groen licht krijgen van de overheid zou er zowat om de zes seconden een varken geslacht worden. Dat is complete waanzin. In die omstandigheden kan het dierenwelzijn onmogelijk gegarandeerd worden”, stelt onder meer Animal Rights. Een week geleden wist deze organisatie met verborgencamerabeelden afschuwelijke en gruwelijke misstanden vast te leggen in het slachthuis.

Een petitie voor het sluiten van het slachthuis heeft al meer dan 100.000 handtekeningen opgeleverd. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren heeft naar aanleiding van de beelden Kamervragen gesteld om erachter te komen of zoiets in ons land ook voor kan komen. De Nederlandse bond voor varkenshouders was ook geschrokken van de “doodzieke en misselijkmakende beelden.” Zij lieten weten dat in Nederland zeer streng toezicht is om dergelijke praktijken te voorkomen.

Het vlees van het omstreden slachthuis zou onder meer te koop zijn bij verschillende Keurslagers. Joep Klaver, directeur van de Vereniging voor Keurslagers, heeft eerder aan Hart van Nederland laten weten ons niet te woord te willen staan.

LET OP! Schokkende beelden!

http://www.kijk.nl/video/zResbOdDpeEV?autoplay=0