Weer & Verkeer

Al veel Nederlanders vast in wintersportverkeer

Nederlanders moesten zaterdag op weg naar de skigebieden in de Alpen veel files trotseren. Het verkeer kwam al vroeg in de ochtend vast te staan in het zuiden van Duitsland. De wegen werden daarna steeds voller. Volgens de verkeersdienst VID stond er rond vlak na het middaguur op alle wintersportsnelwegen in de Alpen 369 kilometer file.

Daarmee is dit volgens de VID het drukste weekend van dit skiseizoen geworden. Vorige week stond er op het hoogtepunt nog geen 300 kilometer file. Vooral de wegen richting de Duitstalige Alpen waren drukker. In Duitsland zorgden ongelukken voor extra vertraging op de A3 en op de A8. Op de A8 vanuit München stond er op het drukste moment opgeteld ruim 60 kilometer file. Bij de Fernpas richting Oostenrijk stonden mensen ook uren vast.

In Frankrijk viel de drukte dit weekend mee met een piek van 180 kilometer file, terwijl dit vorige week op 235 kilometer file uitkwam. In Zwitserland stond zaterdag op veel plekken vast, omdat de regio Bazel ook vakantie heeft. De files nemen de komende uren af.

ANP