112

'Agent gedood in Parijs door terreurdaad'

Door een schietpartij op de Champs-Elysées in Parijs is donderdagavond een politieagent om het leven gekomen. De politie zegt dat het zeer waarschijnlijk om een terreurdaad gaat.

Er zouden zeker twee schutters zijn geweest van wie er een is doodgeschoten, aldus bronnen binnen de politie. Een of mogelijk twee politiemensen raakten gewond.

De toedracht is nog niet duidelijk. De politie zou op de drukke boulevard in het centrum onder vuur zijn komen te liggen.

Het publiek wordt opgeroepen de Champs-Elysées te mijden. De politie is massaal op de boulevard aanwezig.

Volgens ooggetuigen stapte een van de schutters met een kalasjnikov uit een auto en begon hij om zich heen te schieten. Een woordvoerder van de vakbond voor politiepersoneel verklaarde echter dat de politieman in een auto werd doodgeschoten toen hij voor een rood stoplicht stond en dat hij vanuit een andere auto onder vuur was genomen.

In Frankrijk zijn in de aanloop naar de eerste ronde van de presidentsverkiezingen zondag de veiligheidsmaatregelen verscherpt. Dinsdag werden in Marseille twee mannen opgepakt die plannen zouden hebben voor een aanslag.

Schutter Parijs was bekende veiligheidsdienst

De schutter die donderdagavond in een schietpartij door de politie werd gedood, was bekend bij de veiligheidsdiensten. Dat melden bronnen binnen de politie. Kort na de schietpartij op de drukke Champs-Élysées deed de politie huiszoeking bij de man.

Het speciale antiterreurbureau heeft een onderzoek geopend, zo liet het bureau van de openbaar aanklager weten.

ANP