Opmerkelijk

Agent leest kleine boefjes voor

De politie is je beste vriend, althans van Jaey (5) en Enzo (5) uit Schiedam. Een agent kwam woensdagavond langs om de kleine boefjes voor te lezen. “Ze waren diep onder de indruk”, vertelt moeder Roxane Ram.

Op internet vroeg de politie Schiedam, voor de avonddienst begon, waar ze mensen mee zouden kunnen helpen. Ze kregen een stroom aan reacties. Meldingen over hangjongeren, fout parkeren, afval, onveilig gevoel, inbraken en verkeersoverlast kwamen aanbod. “We dachten laten we gewoon vragen of ze een verhaaltje willen voorlezen”, zegt Roxane. “Niet geschoten is altijd mis.”

De agent zei langs te komen als daar tijd voor was. Dus hadden de ouders van Jaey en Enzo nog niets gezegd om teleurstelling te voorkomen. “Ze zagen rond 19.00 uur dat een politiewagen voor de deur stopte. De kinderen sprongen op en zwaaide naar de agent. Toen ze merkte dat hij naar ons huis liep, waren ze helemaal verbaasd.”


‘Normaal gaan ze niet gelijk slapen, maar dit keer wel’


De agent las kort een verhaaltje voor over een konijn die avonturen beleefd. “Ze waren super braaf aan het luisteren en bleven netjes onder de dekens liggen”, zegt moeder Roxane trots. “Normaal gaan ze niet gelijk slapen, maar dit keer wel.”

Na het verhaaltje ging de agent weer verder met zijn normale dienst. “Hij kwam alleen om Jaey en Enzo voor te lezen. Hij hoefde niet eens koffie.” Inmiddels hebben de kleintjes in de klas vol trots vertelt over hun avontuur en willen ze allebei politieman worden.