Sport

Ambassadeur Abdelhak Nouri wil eigen court en voetbal

Vlak voordat Nouri met Ajax vertrok naar het trainingskamp in Oostenrijk, werd hij officieel ambassadeur van de vorig jaar opgerichte stichting ‘Elk kind een bal’. Bij die stichting is het nieuws over het ernstige hersenletsel van Appie hard aangekomen. De Ajacied was niet zomaar gevraagd als ambassadeur.

“Abdelhak Nouri is toegankelijk, niet uit de hoogte en echt zichzelf”, dat stelt Brahim Lakhal van Stichting Elk Kind Een Bal. Nouri is ambassadeur van deze stichting en zet zich maximaal in.

“Vaak gaat er een bepaalde tijd overheen voordat een ambassadeur ingezet kan worden, je moet dan denken aan overleg en uitzoeken wat ieders wensen en behoeften zijn, maar Nouri wilde direct ingezet worden. Het is zo’n goede jongen, zelfs bij een bedankdag voor de vrijwilligers en stagiaires liet hij zich van zijn beste kant zien. Hij schaamde zich kapot toen hij een keer niet bij een activiteit voor kinderen met overgewicht kon zijn. Met een filmpje excuseerde hij zich en beloofde hij snel terug te komen.”

Nouri zit vol passie, want hij wilde direct beginnen met het realiseren van een eigen voetbalcourt en het ontwikkelen van een eigen voetbal.