Sport

Max Verstappen derde na inhaalrace China

Max Verstappen heeft zondag een knappe inhaalrace bij de Grote Prijs van China bekroond met een podiumplaats. De negentienjarige Formule 1-coureur van Red Bull eindigde als derde, achter de Britse winnaar Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De Duitser had twee weken geleden de openingsrace in Australië gewonnen.

Verstappen was de race op het natte circuit van Shanghai gestart vanaf de zestiende plek, maar schoof al in de eerste ronde dankzij een paar knappe inhaalacties op naar de zevende plek. Hij werkte zich tijdens de tumultueuze openingsfase van de race, met een paar crashes en safetycarsituaties, zelfs op naar de tweede plaats achter Hamilton.

Voor Max Verstappen voelde de eerste ronde van de Grote Prijs van China bijna alsof hij een computerspelletje aan het spelen was. “Volgens mij heb ik daarin negen andere auto’s ingehaald”, zei hij zondag op het podium. “Ik had echt niet verwacht op het podium te eindigen, zeker niet als je als zestiende start. Het was een heel goede race, ik ben natuurlijk heel blij”, zei de Nederlander van Red Bull, die door de fans werd uitgeroepen tot ‘coureur van de dag’.

Hamilton zegevierde voor de vijfde keer in China. De Britse kopman van Mercedes reed van start tot finish aan kop en boekte zijn 54e zege in de Formule 1. Hamilton, die in Australië tweede was geworden, kwam daardoor weer naast Vettel aan kop van de WK-stand te staan. Beide coureurs hebben nu 43 punten. Verstappen kwam dankzij zijn derde plek in China op 25 punten.

ANP