OM wil uitlevering vader Insiya (3)

Woensdag is het precies een half jaar geleden dat de inmiddels 3-jarige Insiya in opdracht van haar vader op gewelddadige wijze werd ontvoerd uit de woning van haar moeder en oma in Amsterdam.

Op deze dag dient ook een regiezitting in de zaak. Het Openbaar Ministerie heeft in totaal acht verdachten op het oog, waarvan er nog een vastzit en zich woensdagochtend voor de rechter moet verantwoorden. De anderen mogen het proces in vrijheid afwachten of zitten vast in het buitenland.

Uitlevering vader Shehzad Hemani

Het OM laat tijdens de zitting woensdagochtend weten de vader van Insiya, Shehzad Hemani, te willen laten uitleveren door India en heeft daarvoor een rechtsverzoek ingediend bij Indiase autoriteiten.

De vader wordt ervan verdacht opdrachtgever te zijn voor de gewelddadige ontvoering en is nog altijd niet gearresteerd, Insiya woont bij zijn moeder -haar oma- in de Indiase hoofdstad. Het verzoek om uitlevering is in behandeling bij de autoriteiten, maar het is onduidelijk hoe lang dat gaat duren, aldus het OM woensdagochtend in de rechtszaal.

Moeder Nadia strijdbaar

Moeder Nadia is nog altijd strijdbaar en doet er alles aan om haar dochter terug naar Nederland te krijgen, zo heeft ze een maand geleden een petitie opgezet en is zij er vandaag in de rechtszaal ook weer bij.