112

Gezocht: daders vergismoord Djordy te zien op beeld

Een afschuwelijke blunder kostte een onschuldige man het leven. Djordy Latuhamina werd voor iemand anders aangezien en van dichtbij doodgeschoten. De politie maakt nu bewakingsbeelden openbaar waarop in ieder geval drie daders te zien zijn.

Beschoten

De 31-jarige Djordy Latumahina, zijn 30-jarige vriendin en hun dochtertje van 2 jaar wonen in een appartementencomplex aan het Koningin Wilhelminaplein Amsterdam-West. Djordy komt oorspronkelijk uit Barneveld, maar werkt sinds een paar jaar in Amsterdam als DJ en organisator.

Op zaterdag 8 oktober zijn Djordy, zijn vriendin en hun dochtertje rond 17.30 uur in de garage onder het appartementencomplex wanneer ze plotseling worden beschoten. Djordy overlijdt, zijn vriendin raakt zwaargewond, hun dochtertje blijft lichamelijk ongedeerd.

Bewakingsbeelden

Op dinsdag 28 maart 2017 heeft de politie 5 personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij Djordy’s dood. Zeker is dat hierbij nog niet alle personen zijn die in de parkeergarage waren. Door het vrijgeven van de bewakingsbeelden hoopt de politie deze daders alsnog op het spoor te komen.

Rond 17.30 uur die zaterdag vluchten de daders vanaf het Koningin Wilhelminaplein in een gestolen, grijze Volkswagen Caddy. Niet ver van de parkeergarage, op de Wittgensteinlaan, steken ze die wagen in brand. Via een paadje langs het water achter een aantal flatgebouwen lopen ze naar het einde van de Wittgensteinlaan, waar ze worden opgewacht door een andere verdachte in een zwarte Seat Leon.

Lekke band

De vlucht van de daders in de zwarte Seat eindigt abrupt in Hoofddorp. Daar eindigen ze op de Kruisweg, voor 18.30 uur, met een lekke band in de berm. Ze laten de auto achter en gaan te voet verder.

Het drietal steekt de Kruisweg over, richting het NH-hotel. Vervolgens lopen ze langs de verhoogde busbaan en uiteindelijk belanden ze via een omweg opnieuw op de Kruisweg. Dat is de laatste keer dat ze door een bewakingscamera zijn vastgelegd. De politie houdt er overigens rekening mee dat het drietal later die avond kan zijn opgepikt met een donkere Mercedes Vito.

Beloning

Wie heeft op zaterdagavond 8 oktober 2016 in Hoofddorp of omgeving een donkere Mercedes Vito waargenomen? Heeft u de inzittenden gezien? De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning uitgeloofd van 25.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

UPDATE 30 maart:

Twee van de personen zijn inmiddels aangehouden. Daarom zijn de verdachten onherkenbaar gemaakt.