112

'Moeder Sharleyne moet vervolgd worden'

Het strafrechtelijk onderzoek naar de toedracht van de dood van de 8-jarige Sharleyne uit Hoogeveen wordt heropend. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden donderdag bepaald.  De moeder van Sharleyne moet volgens gerechtshof worden vervolgd voor de dood van haar dochter.

De vader, Victor Remouchamps had gehoopt dat de zaak weer heropend zou worden. Samen met zijn advocaat, Liesbeth Poortman hebben zij zich nooit neergelegd bij de uitspraken van het Openbaar Ministerie. Het hof vindt dat er nu voldoende bewijs is om de moeder te vervolgen voor de dood van Sharleyne. Dat bewijs bevat verschillende getuigenverklaringen en bevindingen van deskundigen.


Bericht gaat verder onder de video

http://www.kijk.nl/video/lvYBScLpz498?autoplay=0


Victor is dan ook erg blij met de heropening van de strafzaak naar de dood van zijn dochter Sharleyne. ‘Wij hebben hier twee jaar hard voor gevochten, en ben erg blij met dit besluit. Mijn dochter verdient dit, ook al is ze niet meer in leven.’

Sharleyne kwam in juni 2015 om het leven na een nachtelijke val vanaf de tiende etage van een flatgebouw in Hoogeveen. Nooit is komen vast te staan of het meisje is gevallen, gesprongen of gegooid. Er zijn geen sporen in of rond de flat aangetroffen die duiden op de aanwezigheid van andere personen toen zij viel. Op basis van getuigenverklaringen is wel vast komen te staan dat de moeder zich, direct na de val, op de galerij bevond.

Victor Remouchamps, legde zich daar niet bij neer en stapte naar het gerechtshof waar hij via een zogenoemde artikel 12-procedure vervolging van zijn ex-partner wil afdwingen.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.