112

Nederlander in Peru overleden na val van balkon

De 29-jarige Martijn Klumpen uit Utrecht is maandag in een ziekenhuis in Peru overleden aan de verwondingen die hij opliep na een val van vijf hoog.

Martijn en zijn vier maanden zwangere vriendin waren vorige week de huissleutels vergeten waardoor Martijn met behulp van een touw van balkon naar balkon probeerde te klimmen. Uiteindelijk ging dat mis waarna hij zwaargewond in het ziekenhuis belandde. Dagenlang lag hij in coma en vocht hij voor zijn leven. Intussen was zijn vader Tino in Utrecht druk bezig om geld in te zamelen om de ziekenhuiskosten te betalen.

Maandag overleed Martijn aan zijn verwondingen terwijl zijn vader in het vliegtuig zat onderweg naar zijn zoon. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aan de redactie laten weten dat er contact is met Tino om te kijken of ze kunnen helpen met bijvoorbeeld het regelen van de crematie later deze week.

Martijn werd negen jaar geleden opgepakt in Peru omdat hij bolletjes had geslikt. Hij zat zijn straf uit. Toen hij in augustus 2015 vrij kwam, kreeg hij niet meteen zijn paspoort terug omdat dat in Peru vaak maanden duurt. Uiteindelijk koos hij ervoor om daar een bestaan op de te bouwen.