112

Kringloopwinkel Eindhoven in het roet door mogelijke brandstichting

Een brand heeft zondagavond flinke schade aangericht in een kringloopwinkel in Eindhoven. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

De brand brak rond 23.00 uur uit in een container naast kringloopwinkel Emmaus aan de Genneperweg. Toen de brandweer aankwam, waren de vlammen al overgeslagen op het pand. Het vuur was snel onder controle, waardoor erger voorkomen kon worden.

Wel is er veel rook- en waterschade in de kringloopwinkel, vertelt Max Swagemakers van Emmaus aan Hart van Nederland. “Meer dan de helft van onze kleding en curiosa heeft roetschade. Daarnaast is alles natgespoten door de brandweer. We kunnen de helft wel weggooien.”

‘Iemand bij kringloopwinkel gezien’

De politie heeft vermoedens dat de container is aangestoken. Ook Swagemakers denkt aan brandstichting. “Een buurtbewoner was buiten aan het roken toen die iemand in de buurt van ons gebouw zag. Even later zag deze persoon de vlammen en heeft de brandweer gebeld.”

Ondanks de flinke schade hoeven mensen niet lang zonder “nieuwe” spullen te zitten. “We gaan gewoon weer open op woensdag”, verzekert Swagemakers.

Beeld: SQ Vision