112

Mishandelde beveiliger: 'Ik had bijna de eerste verjaardag van mijn dochter niet meer meegemaakt'

Beveiliger Niels Boomkamp wordt in de nacht van zondag op maandag bij discotheek Bruins in Saasveld dusdanig mishandeld dat hij de dood in de ogen keek. Voorafgaand aan de mishandeling probeert Niels een ruzie te sussen als de agressie zich opeens op hem richt. De politie heeft inmiddels meerdere verdachten aangehouden maar zoekt nog altijd naar getuigen die meer duidelijkheid geven over wat er die avond precies is gebeurd.

Niels laat aan de redactie van Hart van Nederland weten zich heel goed te realiseren wat er gebeurd is. “Mijn dochter is dinsdag 1 jaar geworden. Voor hetzelfde geld had ik dat niet meer meegemaakt. Mijn gezicht was zo toegetakeld. Je kon een vinger in mijn neus steken en die kwam er aan de bovenkant weer uit. Ook zat er een gat in mijn lip waar je een vinger doorheen kon steken.”

3 verdachten aangehouden

Niels is een ervaren beveiliger die het werk al jaren doet. Hij wil aan de daders en aan de rest van Nederland laten weten dat je zo niet omgaat met iemand die de publieke zaak dient. “Wordt een agent wat aangedaan dan krijgt de dader een twee keer zo zware straf waarom geldt dat niet voor het mishandelen van beveiligers?”

De politie laat weten de zaak hoog op te nemen. Ze kunnen zich vinden in het statement van Niels. Inmiddels zijn drie verdachten in de leeftijd van 18, 19 en 21 jaar aangehouden. De 18-jarige verdachte is weer op vrije voeten.