112

Legertank gebruikt als bescherming bij ernstig ongeluk met bus vol kinderen

Bij een ernstig ongeluk op de A58 bij Tilburg is een touringcar met daarin zeventig kinderen van basisschoolleeftijd gebotst met meerdere personenauto’s. Een groot militair voertuig bood de hulpdiensten een helpende hand door dwars voor het ongeluk te gaan staan. De tank was een toevallige passant, zegt Rijkswaterstaat tegen Hart van Nederland.

De robuuste wegafzetting was van korte duur, de militairen zijn inmiddels weer onderweg en hebben het wegafzettingswerk is overgedragen een weginspecteur. Die staan er waarschijnlijk nog wel even; de weg is pas in de loop van de avond weer vrij. Tot die tijd blijft de A58 richting Eindhoven dicht.

Boetes voor filmen

Alle zeventig kinderen in de bus kwamen met de schrik vrij en hebben met een andere bus hun weg vervolgd. Eén van de inzittenden van de betrokken personenauto’s raakte wel gewond. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

De file achter het ongeval is bijna weg, maar in tegengestelde richting staat nog zo’n 8 km. De politie schreef meerdere bonnen uit voor filmende automobilisten in de kijkersfile.