112

Afgebrande school Enkhuizen blij met spontane doneeractie

Heel Enkhuizen leeft mee met de directie en kinderen van basisschool De Driespan aan de Flosbeugel, die afgelopen zaterdagavond tot de grond toe afbrandde.

Alleen twee noodlokalen hebben de brand overleefd, de rest van de school zal met de grond gelijk moeten worden gemaakt. De komende week krijgen de kinderen geen les en daarna is het herfstvakantie. Waar de kinderen daarna naar toe gaan is nog een vraagteken; er wordt hard gewerkt om in de omgeving vervangende klaslokalen te vinden. In de komende dagen worden de 250 kinderen van de getroffen school bij elkaar geroepen om samen met hun leraren over de brand te praten.

Een spontane inzamelingsactie door ouders heeft al 1500 euro opgeleverd. Het schoolbestuur is blij met het initiatief en prijst de saamhorigheid in Enkhuizen. Via een website kan iedereen die dat wil een geldbedrag doneren en dat gebeurt massaal. Ook worden bij de ouders en de school veel spullen aangeboden. Er wordt nog geïnventariseerd wat er precies nodig is. Duidelijk is wel dat de school kan beschikken over stoelen en tafels en nieuw lesmateriaal, dat al door andere scholen is aangeboden.

De reportage hierboven zond Hart van Nederland zondag uit.