112

Rellen na politieactie om drugs bij Twente - PSV

De politie in Enschede heeft donderdagavond vijf mensen aangehouden bij een onderzoek naar drugshandel in het supportershome van VakP in stadion de Grolsch Veste. In het supportershome heeft de politie drie personen gearresteerd en buiten het stadion nog twee personen. Alle aanhoudingen houden verband met het onderzoek.

Bij het onderzoek in het supportershome tijdens de wedstrijd FC Twente – PSV werd eerder op de avond al drugs aangetroffen. Het gaat hier volgens de politie om een handelshoeveelheid, maar er werd niet bekendgemaakt om welke drugs het gaat. Volgens de politie was het cruciaal de actie tijdens de wedstrijd te doen, omdat de kans dan het grootst was om drugs aan te treffen.

Bij het home kwam het na afloop van de wedstrijd tot een confrontatie tussen de politie en supporters. Hierbij heeft de politie honden en agenten te paard ingezet. Een agent die tijdens een charge van zijn paard was gevallen, kreeg trappen van supporters, zo bleek uit beelden op regionale media. De politie doet verder onderzoek naar geweldplegingen en vernielingen.

Behalve in het supportershome heeft de politie ook drie woningen in Enschede doorzocht in verband met het onderzoek. In een van de woningen werd een partij niet van echt te onderscheiden nepwapens aangetroffen.

De politie onderzoekt ook de relatie met leden van motorbendes die in “full colour” onder de bezoekers in VakP zijn gesignaleerd. Ze kijkt of die betrokken zijn bij de drugshandel en bij intimidatie, geweld en het voeren van een selectief deurbeleid bij het supportershome.

ANP

Beelden: SPS Media