VIDEO: Arrestatieteam haalt volhardende betoger uit boom in Rotterdam

Een man kroop donderdagochtend in Rotterdam-Noord in een metershoge boom om te voorkomen dat deze werd neergehaald. Omdat hij weigerde naar beneden te komen, moest een arrestatieteam en de brandweer eraan te pas komen.

De man is boos op de gemeente, die ongeveer twintig bomen wil kappen. Dit zou nodig zijn omdat de riolering in de Agniesebuurt vernieuwd gaat worden. Naast de boomklimmer, zouden meer buurtbewoners tegen het kappen van de bomen zijn.

‘Tree Lives Matter’

De bewoners voerden actie door spandoeken te dragen met teksten als ‘Tree Lives Matter’. De man die in de boom klom, speelde daarbij ook op zijn fluit. Dit hield hij urenlang vol.

Op beelden is te zien dat de man van de boom losgerukt moet worden, omdat hij zich stevig vastklampt aan de takken. Voor zijn veiligheid werd er een groot springkussen klaargezet en stond een ambulance gereed.

De boomklimmer moest mee naar het politiebureau, maar werd even later vrijgelaten. Hij heeft geen boete gekregen. Ondanks de actie van de bewoners werden de bomen toch gekapt.

Beeld: Video Duivestein