Sport

Verstappen vol vertrouwen in Hongarije: 'Vijf overwinningen moet mogelijk zijn'

Max Verstappen heeft de smaak de laatste weken te pakken. Hij won twee van de laatste drie Grands Prix en heeft vertrouwen in de rest van het seizoen. Eerder dit jaar zei Red Bull-adviseur Helmut Marko dat hij vijf zeges van Verstappen verwachtte.

In eerste instantie kon de Nederlander daar nog om lachen. Maar met twee overwinningen op zijn naam neemt ook het vertrouwen toe. ”Het moet mogelijk zijn”, aldus Verstappen in Hongarije tegenover de pers. ” Normaal gesproken zijn we beter in de tweede seizoenshelft. Red Bull ontwikkelde zich de afgelopen jaren sterk na de zomer. Hopelijk is dat nu ook zo. ”

Mercedes

Mercedes won de eerste acht races van het seizoen. Toen leek de voorspelling van Marko nogal onrealistisch, beaamt ook de coureur zelf. ”Het leek me een gewaagde voorspelling, zeker omdat dit ons eerste jaar is met Honda als leverancier.”

In de tussenstand staat Verstappen voorlopig op de derde plaats met 162 punten. Lewis Hamilton staat aan de leiding met 225 punten, gevolgd door Valtteri Bottas (184 punten).