Opmerkelijk

Vermiste tiener Joän na twaalf weken weer terecht

Ze was maar liefst 12 weken vermist, maar sinds afgelopen weekend is ze weer terecht. Joän Berends, pas 18 geworden, meldde zich via een vriendin bij de politie. “Ze is terug en verkeerd in goede gezondheid”, aldus een woordvoerder van de politie. Waar de tiener precies heeft gezeten, wordt vanwege privacyredenen niet gemeld.

Moeder Esther is ontzettend opgelucht, maar heeft haar dochter nog niet in de armen kunnen sluiten. De tiener heeft aangegeven dat ze rust nodig heeft en verblijft nu elders, waarschijnlijk bij haar vader of een vriendin. “Ze is net 18 geworden en kan nu op zichzelf gaan wonen. Ik heb gehoord dat het goed met haar gaat en dat is voor nu het belangrijkste.”

Lees ook: Moeder van vermiste Joän doet een uiterst emotionele oproep

Verdwijning
Joän Berends vertrok eind januari vanuit een jeugdzorginstelling in Zetten op d’r fiets naar haar stageplek in Heteren. Haar fiets werd op die plek gevonden, maar van Joän ontbrak ieder spoor. Het vermoeden was dat ze door een vriend was opgehaald en dat ze naar België zouden zijn vertrokken. Of dit ook het geval was, wil de politie niet bevestigen.