Misdaad

Politie meldt: 'nieuwe ontwikkelingen' in zaak doorrijder bejaarde vrouw in Breda

De politie Breda heeft belangrijke nieuwe informatie binnengekregen in het onderzoek naar de aanrijding in Breda, waarbij een 79-jarige vrouw ernstig gewond raakte na aanrijding door een automobilist. Na de aanrijding reed de automobilist door en is sinds dien spoorloos.

Woordvoerder van de politie  Zeeland-West Brabant Willem van Hooijdonk komt mogelijk in de loop van de dag naar buiten met nieuwe aanknopingspunten, meldt BN DeStem.

Dader nog niet gepakt

Anette van Uytrecht, de dochter van de 79-jarige vrouw geeft aan BN DeStem aan blij  te zijn met dit nieuws. “We hebben er alle vertrouwen in dat de doorrijder wordt opgepakt.” De rollator en kleren van haar moeder werden woensdag opgehaald voor DNA-onderzoek.

Woordvoerder Willem van Hooijdonk meldt verder: “We hebben belangrijke informatie binnengekregen die ons mogelijk gaat helpen in het oplossen van deze zaak, maar vooralsnog is er nog geen zicht op de auto of de verdachte.”

Operatie

De bejaarde vrouw brak door de aanrijding haar oogkas en haar bekken, die dinsdagochtend samen onder één narcose zijn geopereerd. “Dat is schijnbaar heel goed gelukt, voor zover dat mogelijk is”, aldus Anette. “De arts heeft hoop en verwacht eigenlijk dat ze met goede revalidatie weer zou kunnen lopen.”

Lees ook: Politie krijgt 40 tips over doorrijder Breda

Lees ook: Dochter van aangereden vrouw (79) Breda: ‘Deze persoon heeft echt een hel doorstaan’