Misdaad

Ouders verongelukte Chiara (22) verbijsterd: OM heeft geen bewijs voor nalatigheid

Slechts 22 jaar was ze en beeldschoon: Chiara van Zeijderveld uit Ermelo. Een avondje uit in Duitsland moest ze met de dood bekopen. Volgens haar ouders is haar dood de schuld van haar ex, maar het Duitse Openbaar Ministerie heeft daar geen bewijs voor gevonden en vervolgt hem niet voor nalatigheid. Onverteerbaar, vinden moeder Lida Koppies en vader Henk van Zeijderveld.

“Het is toch onbegrijpelijk”, vertelt moeder Lida duidelijk geëmotioneerd. “En we moesten het zelf uit de media vernemen.” Natuurlijk grijpt de dood van haar dochter haar nog erg aan. Begin april gaat Chiara samen met beste vriendin Honey stappen in Duitsland. In discotheek Index in Schüttorf, net over de grens bij Oldenzaal, komt ze bij de uitgang opeens haar ex Boubkar A. uit Nunspeet tegen. Na een korte ruzie besluit ze samen met haar vriendin toch bij A. in de auto te stappen. Een besluit dat haar haar leven zal kosten.

Dodenrit

De 35-jarige A. uit Nunspeet rijdt als een dolle over de Duitse Autobahn A31 met zijn Peugeot. Op een gegeven moment ontstaat er weer ruzie in de auto en wil Chiara uitstappen. Dat gebeurt midden op de snelweg bij Bad Bentheim. Een aanstormende BMW weet de jonge vrouw niet meer te ontwijken. Ze is op slag dood. Voor vader Henk is het duidelijk: “Hij heeft haar er uitgeduwd.”

Maar voor dat laatste heeft het Openbaar Ministerie in Duitsland geen bewijs kunnen vinden. En dus is de eis tegen Boubkar A. het betalen van een geldboete van €4800. Dat is omdat hij zonder rijbewijs en onder invloed reed.

Plukje haar

Een klap in het gezicht dus van de ouders van Chiara. “Vooral omdat wij weten dat hij haar al een tijdje stalkte. We zijn er heilig van overtuigd dat hij bewust naar Duitsland is gereden om haar te doden”, zegt vader Henk. “Het liefst zou ik hem wat aandoen, maar zo stom ben ik natuurlijk niet.” De beide ouders laten het er niet bij zitten. “Als het aan ons ligt moet de onderste steen boven komen”, aldus Lida. Ze heeft haar huis volhangen met foto’s van haar oogappel. En ook heeft ze nog een plukje haar van Chiara. Daar ruik ik elke avond nog even aan. “Het doet zo’n pijn om je dochter op deze manier te verliezen.”