Gelukt! Mary zette haar verlamde man op straat en dat hielp: ze hebben een aangepaste woning

Goed nieuws voor Mary van Doorn en haar gehandicapte man Gerard uit Vleuten. Bij wijze van noodkreet zette ze haar man op straat onder een partytent, omdat ze al vijf jaar wachtten op een aangepaste woning.

Kerstboom

Hart van Nederland bracht vorige maand een bezoekje aan Mary en Gerard en dat miste zijn effect blijkbaar niet. Er werd haar inmiddels een woning aangeboden door woningcorporatie Viveste. Dit jaar vieren ze dus kerst in hun nieuwe woning in Houten. ”Het is gewoon gelukt! We kunnen de kerstboom opzetten in ons nieuwe huis!”, zegt Mary enthousiast.

Lees ookWanhopige Mary zet haar gehandicapte man Gerard op straat: ‘Ik ben ten einde raad’

Met vier personen zullen ze de nieuwe woning betrekken: ook zoon Lucas (18) en Mary’s nieuwe partner Hans verhuizen mee. ”De woning is echt perfect”, vertelt Mary verder. ”De slaapkamer van Gerard grenst aan de badkamer en de woonkamer en we hebben een kleine tuin.” Dat Mary haar vertrouwde omgeving moet verlaten neemt ze er maar bij. Enkel het papierwerk moet nog gebeuren voor ze definitief kunnen verhuizen. ”Daarna gaan we nog een beetje klussen. Maar voor de kerst zijn we helemaal geïnstalleerd.”

Mary is emotioneel

Want die kerstboom in het nieuwe huis opzetten blijkt heel belangrijk voor Mary en haar gezin. ”Al jaren zeggen we dat we de kerstboom op willen zetten in ons nieuwe huis, daarom zijn we nu ook zo emotioneel nu we ook echt kerst gaan vieren in een nieuw huis.”