Dieren

Kwart van Nederlanders vindt online zetten video's dierenmishandeling door activisten niet kunnen

Het welzijn van dieren is altijd een heet hangijzer. Dierenactivisten zijn de afgelopen tijd steeds vaker negatief in het nieuws vanwege agressieve acties of bedreigingen aan het adres van bijvoorbeeld boeren. Ook worden er vaak filmpjes van vermoedelijke dierenmishandeling online gezet. En slechts 18 procent van de Nederlanders vindt dit een goede manier om aandacht te vragen voor dierenmishandeling.

Video’s online zetten

Dit blijkt uit onze enquête Wat Vindt Nederland. Er deden vandaag ruim 1800 mensen aan mee. Van de ondervraagden vond 26 procent het online plaatsen van video’s van vermeende dierenmishandeling niet kunnen. Het overgrote deel, 55 procent, vind het enkel een goed idee als er echt bewijzen zijn van dierenmishandeling.

Maar wat is dan wel een goede manier van actievoeren? Van de mensen die reageerden vindt de meerderheid, 60 procent, dat aangifte doen bij de politie de beste manier is. Slechts een klein deel van 4 procent vindt het stiekem maken van beelden en deze online zetten een goed plan. Maar 30 procent is er voor om de ondernemer gewoon aan te spreken op de omstandigheden waarin dieren leven.

Slechte naam boeren

Over de stelling dat dierenactivisten boeren een slechte naam geven, zijn de meeste respondenten het eens. Ruim 86 procent staat achter deze stelling.

Elke dag vraagt Hart van Nederland uw mening over actuele onderwerpen in Wat Vindt Nederland. Ook meedoen? Dat kan via onze website.

Beeld: ANP