Opmerkelijk

Huis gevlucht Syrisch gezin al maanden bekogeld met eieren

Eieren, een pak yoghurt en tomaten. Bij de Syrische Ahmad Ashram en Nivin Barambo uit Den Bosch vliegt het allemaal tegen de ramen. Het gezin is met hun 10-jarige zoontje gevlucht uit Syrië en snapt niks van waarom dit hen gebeurt. De politie wil ook aandacht voor de zaak en zoeken getuigen.

Het begon met belletje trekken maar loopt inmiddels helemaal uit de hand. Ondanks ludieke A4’tjes op de ramen (‘we love eggs’), is het gezin Ashram de wanhoop nabij. “We zijn gevlucht voor oorlog, we willen ons hier veilig voelen.”

Structurele overlastzaak

Het gezin heeft contact met politie en met woningcorporatie BrabantWonen. “Er zijn overlastincidenten bij de woning bij ons bekend”, laat een politiewoordvoerder weten. “We proberen zicht te krijgen op diegenen die de overlast veroorzaken en wat er precies aan ten grondslag ligt. De wijkagent is met de zaak bezig en heeft contact met de gedupeerden en met mensen in de wijk.”

De woningcorporatie heeft tot nu toe één melding binnen, zo geven ze daar aan. “Voor ons was het daarom nog geen structurele overlastzaak, maar we zullen donderdag contact zoeken met het gezin”, laat een woordvoerder van BrabantWonen weten. Nivin zou inmiddels graag een andere woning krijgen, maar wel binnen Den Bosch, omdat ze beiden hier werken en hun zoon hier op school zit.

Steun directe buren

Steun komt er in elk geval wel van directe buren, die hielpen poetsen bij de zoveelste eierregen. En van wie ze een 06-nummer kreeg, “Zodat ik altijd kan bellen als ik mij onveilig voel”, vertelt Nivin. Want veilig, dat voelt ze zich inmiddels allerminst. Nivin: “Ik durf ‘s avonds geen rondje meer te lopen met de hond, zolang ik niet weet wat deze mensen van mij willen. We hebben nu echt een oplossing nodig.”