Grote brand verwoest schuur met caravans in Enter

Bij een grote brand in het Overijsselse Enter in een schuur van twintig bij veertig meter volledig verwoest. De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling en harde explosies. In de schuur zouden vooral caravans hebben gestaan.

De hulpdiensten kregen rond 23.50 uur een melding binnen voor een brand in een bijgebouw aan de Boltensweg.Vrijwel direct bij aankomst schaalde de brandweer de brand op naar een zogenoemde ‘grote brand’. Bij de brand waren meerdere explosies te horen. In de schuur stonden onder meer caravans, de explosies die waren te horen zijn afkomstig van gasflessen.

Vrijwel alle caravans zijn verloren gegaan bij de brand.

Asbest

De brandweer had een flinke kluif met het blussen van de brand. De korpsen Enter, Goor, Rijssen, Holten, en Wierden hebben de brand bestreden in totaal waren er 50 brandweerlieden met van en macht aan het werk om de brand onder controle te krijgen. Wel heeft de brandweer een schuur en de woning die dicht naast de brandende schuur stonden weten te behouden. Rond 01.45 uur werd het sein brand meester gegeven.

De schuur is volledig uitgebrand en kwam veel zwarte rook vrij ook is er asbest vrij gekomen van de dakplaten hoe ver van de schuur het asbest is neergekomen is niet bekend maar dat word nog onderzocht.

Om de brand goed te bestrijden heeft de brandweer ook water gehaald uit de directe omgeving van de brand. Zo werd er ook water gehaald uit een grote vijver gehaald zo 1,5 kilometer verderop.