Misdaad

Dit is de ontsnapte tbs'er Ronald van Z.

De politie heeft de volledige naam en de foto van de ontsnapte tbs’er Ronald van Z. vrijgegeven. De gevaarlijke zedendelinquent ontsnapte vrijdag uit de Gelderse Pompenkliniek.

Ronald van Z. (40) ging er vrijdag tijdens een begeleid verlof in Nijmegen rond 14.30 uur vandoor. Hij reed toen op een zwarte fiets met roze letters en een fietstas aan de rechterzijde van de bagagedrager.

Lees ook: Ontsnapte tbs’er nam de benen ‘wegens problemen met kliniek’

Gevaarlijke zedendelinquent

In 2014 werd Van Z. veroordeeld voor tbs met dwangverpleging voor verschillende zedendelicten. Hij had onder andere seks met minderjarigen nadat hij contact met ze zocht via internet. De tbs’er zat vast in de Nijmeegse Pompenkliniek. De politie is druk bezig met het zoeken naar Ronald van Z.

Lees ook: Gevaarlijke tbs’er ontsnapt tijdens begeleid verlof uit Gelderse kliniek

‘Opvallend grote mond’

Hij is 1.84 meter lang, heeft een normaal postuur, donkerblond kort haar en draagt een bril. De politie noemt zijn mond ‘opvallend groot’. Toen hij vrijdag ontsnapte droeg hij een blauwe spijkerbroek, een zwarte bodywarmer en daaronder een rode sweater. Hij had ook een zwarte rugzak bij zich. Mensen die Van Z. hebben gezien worden gevraagd te bellen met 0800-6070.