Misdaad

Ramkraak dieven in Heesch reden 10 keer de winkel in

Vrijdagochtend is in Heesch voor de derde keer in drie maanden een ramkraak gepleegd. Waarschijnlijk werd met een auto de pui van een drogisterij aan ‘t Dorp geramd. De ravage is enorm en er hing een enorme parfumlucht in de winkel. Het lijkt erop dat het de daders om de dure parfum te doen was.

Nadat criminelen op 1 april met een auto de gevel van de Primera winkel aan de Schoonstraat ramden sloegen ramkrakers dit keer om de hoek nog geen 150 meter verderop op vergelijkbare wijze hun slag. Waarschijnlijk werd met een auto de pui van een drogisterij annex parfumerie aan ‘t Dorp geramd. De ravage die de daders achterlieten was enorm.

‘Bewoners zagen daders wegvluchten’

Bewoners van een appartement schuin boven de winkel zouden de daders hebben zien wegvluchten. De politie heeft nog in de omgeving gezocht maar of de verdachten ook zijn aangehouden is niet duidelijk.

Volgens de bedrijfsleidster van Pour Vous reed de auto tien keer de winkel in en zijn de dieven hooguit een minuut binnen geweest. “Maar ze waren goed voorbereid. Ze hadden een paar afvalcontainers bij zich waarin ze heel snel alle producten van de plank veegden om die daarna weer in hun auto te kieperen”, aldus de bedrijfsleidster. Vooral de dure parfums waren in trek, alles van Dior is bijvoorbeeld meegenomen. De containers lieten ze achter.

Bron: ANP