Misdaad

Al in 2015 werd er gewaarschuwd voor Ayahuasca-huis in Eersel

Uit onderzoek van Omroep Brabant blijkt dat er al in 2015 werd gewaarschuwd voor de Ayahuasca organisatie in Eersel. Honderd internationale antroposofen, Ayahuasca-deskundigen en vertegenwoordigers van Colombiaanse organisaties waarschuwden voor Inner Mastery International, het bedrijf met als Nederlandse thuisbasis een woning aan de Nieuwstraat in Eersel.

Eind april deed de politie een inval in de woning en werden er vier mensen aangehouden. Aanleiding was de dood van een 31-jarige Hongaar. De man had eerder een healingsessie in het huis bezocht en kwam later om het leven.

De politie vermoedt een verband tussen zijn dood en de Ayahuasca. In Ayahuasca, een thee die heilzaam zou werken en oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, zit onder andere de stof DMT, die in Nederland als harddrug wordt aangemerkt

Verdachten weer vrij

De organisatie van het Ayahuasca-huis uit Eersel liet eerder weten dat de Hongaar geen Ayahuasca had gebruikt en in het ziekenhuis gezond was verklaard. De politie meldt woensdag aan Omroep Brabant nog steeds te vermoeden dat de man wel Ayahuasca heeft gebruikt en dat zijn overlijden te maken heeft met de bezochte healing sessie.

De politie zegt verder dat drie van de vier gearresteerde personen vrijgelaten zijn. Ze zijn nog wel verdachten in de zaak. Een 33-jarige Spaanse man zit nog steeds vast.