Misdaad

Acht aanhoudingen voor groepsverkrachtingen tienermeisjes in garagebedrijf

De politie heeft dinsdagochtend vroeg in Den Bosch en omgeving acht mannen van hun bed gelicht en aangehouden die worden verdacht van groepsverkrachtingen. De politie begon het onderzoek na meldingen van drie tienermeisjes van 15 en 16 uit Den Bosch die door meerdere jongens zouden zijn verkracht.

De drie meisjes stapten begin dit jaar onafhankelijk van elkaar naar de politie. Ze werden volgens de politie vermoedelijk gedrogeerd “en vervolgens in weerloze toestand misbruikt door meerdere jongens uit de groep.” De aangehouden mannen zijn tussen de 18 en 26 jaar en komen uit Den Bosch en Rosmalen. De politie doorzoekt hun woningen.

‘Met rust laten’

Er is ook een inval gedaan bij een garagebedrijf. De verkrachtingen vonden in een ruimte van het bedrijf plaats. Er werden gegevensdragers zoals usb-sticks en telefoons en ook auto’s in beslag genomen. De 18-jarige eigenaar van het bedrijf werd ook opgepakt. Iemand die de telefoon opnam bij het bedrijf wilde alleen tegen Hart van Nederland kwijt dat ze “met rust gelaten” wilde worden.

De meisjes kwamen in contact met de groep via social media. Vervolgens werden de slachtoffers vermoedelijk gedrogeerd en in weerloze toestand verkracht door meerdere jongens. Er werd in april van dit jaar al onderzoek gedaan in de garage door forensisch rechercheurs.

Meerdere slachtoffers

Nu zijn er drie slachtoffers bekend, maar de politie heeft het vermoeden dat er meer meisjes slachtoffer zijn geworden van de verkrachtingen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat ze hopen dat de andere slachtoffers zich ook melden, nu de verdachten vastzitten.