112

Vrouw (23) overleden na ernstig verkeersongeval in Oudewater

Bij een ernstig verkeersongeval op de Ruige Weide in Oudewater is vrijdagavond een 23-jarige vrouw uit Hekendorp overleden. Een 19-jarige vrouw uit dezelfde plaats raakte ernstig gewond.

De auto waarin de overledene en gewonden zaten raakte vrijdagavond rond 18.30 uur te water in een sloot. De brandweer kon alle drie de inzittenden van de auto bevrijden, maar de twee vrouwen moesten worden gereanimeerd. Er zat nog een 21-jarige man in de auto die onderkoeld was, maar wel aanspreekbaar. Ze werden allen overgebracht naar het ziekenhuis, waar de 23-jarige vrouw later die nacht overleed.

De politie is meteen een onderzoek gestart. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend en er staat ook nog niet met zekerheid vast wie het voertuig bestuurde toen het in het water terecht kwam.

Specifieke getuigen

In verband met het onderzoek komt de politie graag in contact met twee vrouwelijke inzittenden van een andere auto die geen telefoon bij zich hadden, en andere weggebruikers wenkten om de hulpdiensten te waarschuwen. Bent of ken je deze vrouwen? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844.