112

Volwassenen mishandelen tiener in school Enschede

Het Bonhoeffer College in Enschede is in korte tijd voor de tweede keer opgeschrikt door een ernstige mishandeling.

Nadat in oktober 2015 al een ‘kopschopfilmpje‘ naar buiten werd gebracht, is afgelopen woensdag een tiener mishandeld door nota bene volwassen familieleden van een 15-jarige scholiere. De scholiere zou in de pauze ruzie hebben gehad met het slachtoffer. Hierop heeft zij naar alle waarschijnlijkheid familieleden gewaarschuwd. Deze volwassenen hebben het 15-jarige slachtoffer midden in de aula in elkaar geslagen.

Locatiedirecteur Elma Kats kan het nog nauwelijks geloven. Ze zat met collega’s rustig een kopje koffie te drinken in de lerarenkamer toen de vechtpartij ontstond. Ze geloofde haar ogen niet toen ze zag dat drie volwassenen een meisje van 15 jaar aan het mishandelen waren. Met behulp van de conciërge en andere leraren zorgde Elma ervoor dat de volwassenen werden overmeesterd, al duurde dat wel een aantal minuten. De politie is erbij gehaald en alle leerlingen zijn naar woensdag huis gestuurd.

De twee ruziemakende meisjes van 15 jaar zitten thuis. Volgens locatiedirecteur Elma zijn ze allebei slachtoffer van deze situatie. Elma heeft vrijdagochtend contact gehad met het mishandelde meisje. “Ze ziet de beelden steeds door haar hoofd flitsen”.