112

Trucker gezocht die auto in de prak reed

Bart Schielke uit Nuth is er nog beduusd van; dinsdagochtend werd hij in zijn auto op snelweg A76 bijna geplet door een witte vrachtwagen.

Het gebeurde ter hoogte van kruispunt Kerensheide bij Stein, waar de A76 en de A2 elkaar kruisen. Terwijl Bart twee achter elkaar rijdende vrachtwagens probeert te passeren, maakt de achterste truck een plotselinge beweging naar links. Bart, in zijn groene Ford Fiesta, wordt door de truck opzij geduwd, tegen de linker vangrail. Hij claxonneert nog, maar het maakt geen verschil. De auto raakt zwaar beschadigd tussen de vangrail en de truck. Terwijl Bart met bij zwaar beschadigde auto achterblijft, rijdt de vrachtwagenchauffeur gewoon door. Het kenteken heeft Bart niet kunnen zien, ook niet voor welk bedrijf de truck rijdt. Hij weet alleen dat het voertuig een witte cabine heeft met een rode laadbak er achter.

Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie, maar die heeft dringend meer informatie nodig. Op het stuk snelweg hangen waarschijnlijk geen camera’s. Bent u getuige geweest van het ongeval, stuur dan een mail naar hart@sbs.nl