Schokkende beelden: Aap verdrinkt in dierenpark Landgraaf

Een aap is dinsdagmiddag verdronken in dierenpark Mondo Verde in Landgraaf. Vermoedelijk kreeg het dier een schok van het gespannen schrikdraad om zijn terrein en maakte vervolgens een sprong waarna hij in het omliggende water terechtkwam. Enkele bezoekers zagen het tragische voorval gebeuren.

Zo ook mevrouw De Ronde uit Kaatsheuvel. Zij staat de apen te filmen op het moment dat het zo vreselijk misgaat. “Ik ben nog steeds in shock van hetgeen we daar hebben gezien. Ik begrijp niet hoe dit kon gebeuren.” De bezoekster heeft inmiddels het incident aangekaart bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Overigens werden de bezoekers gesommeerd niet in te grijpen. Een apenbeet kan immers gevaarlijk zijn.

In een reactie laat het park weten zeer geschokt te zijn. Hoofdverzorger Erico Goedhart: “We hebben deze aap pas een paar weken. We hebben juist zo ons best gedaan om het dier in ons park te kunnen houden. We hebben aan alle voorwaarden voldaan. Het is een drama. Voor iedereen. Voor het dier, de bezoekers en ons team. We zijn er kapot van.”