Inbreker woning Rotterdam Charlois blijkt uil

In de nacht van maandag op dinsdag werden de bewoners van een woning in Rotterdam Charlois wakker van geluiden in de woonkamer. Ze liepen naar beneden, deden het licht aan en stonden plotseling oog in oog met de inbreker. Het bleek een uil te zijn. De vogel zat op een waaier tussen de schilderijen aan de muur en wilde niet zelf vertrekken, zo valt te lezen op de Facebook pagina van de politie Charlois.

De bewoners belden daarom de politie, die de dierenambulance inschakelden. Uiteindelijk is de uil overgebracht naar een opvangcentrum voor wilde vogels in Rotterdam. “Het gaat om een bosuil, daarvan vliegen er veel rond in de parken in Rotterdam. Deze uil is ziek, heeft een natte neus en rochelt. Het is mogelijk een infectie aan de luchtwegen en dat is niet goed, dus we houden hem de komende week zeker hier en gaan hem een kuurtje geven”, zegt Mirjam van den Ouden, hoofd dierverzorging van de vogelopvang Stichting Vogelklas Karel Schot.

 

Niet alleen in Rotterdam raken uilen de weg kwijt. In Amerika was het eerder ook al raak. Daar werkte de bewoner zijn ongenodigde gevederde gast uiteindelijk met een dweil de deur uit, zoals op het filmpje te zien is