Mars haalt miljoenen repen terug in Nederland

Mars Nederland haalt met een omvangrijke actie circa 4 miljoen repen terug uit de winkels en snoepautomaten in het hele land. In een reep in Duitsland zijn stukjes plastic aangetroffen. Niet alleen Marsrepen, maar ook Snickers, Milky Way Mini, Celebrations en Mini Mix worden teruggeroepen. Wereldwijd worden de producten in 55 landen teruggehaald.

Alle chocoladeproducten met houdbaarheidsdata tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017 worden teruggehaald. Consumenten kunnen hun product voor 31 maart kosteloos terugsturen naar Mars. Op de site van de firma (mars.nl) kunnen mensen meer informatie vinden over de actie waartoe in overleg met de NVWA is besloten. Daar staat onder meer welke repen met welke houdbaarheidsdata precies onder de terugroepregeling vallen. Mars komt nog met een grote advertentie in een landelijke krant.

De producten zijn allemaal afkomstig uit de fabriek in Veghel. Ook in Duitsland vindt een grote terugroepactie plaats. Het gaat ook daar om miljoenen repen die terug moeten.

Het is de eerste keer dat Mars in Nederland een product uit eigen fabriek terughaalt. De fabrikant werkt nauw samen met de retailers om de repen van de betreffende productiedata zo snel en volledig mogelijk uit de handelsketen te halen.

ANP