Duitsland rouwt om slachtoffers schietpartij

Nabestaanden en betrokkenen hebben zaterdag de plek van de schietpartij  in München bezocht. Ze legden bloemen en staken kaarsen aan om hun laatste eer aan de slachtoffers te bewijzen.

Premier Mark Rutte heeft direct na de schietpartij vrijdag contact opgenomen met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. “Duitsland treurt om zijn doden en slachtoffers na de vreselijke gewelddadigheden in München”, aldus Rutte. “Gewone mensen, winkelend en werkend op een gewone vrijdagavond, zijn bruut vermoord of verwond. Ik heb bondskanselier Merkel ons medeleven overgebracht en haar verzekerd dat Nederland klaar staat om waar nodig te helpen in deze verdrietige momenten.”

De dader van de schietpartij die vrijdag aan het eind van de middag plaatsvond, had geen banden met IS. Dat beweert althans de Duitse politie. De schutter, een 18-jarige jongen genaamd Ali David Sonboly die in München werd geboren, was onder behandeling van een arts omdat ie aan depressies zou lijden. De jongen zou daarnaast een fascinatie hebben gehad voor schietspelletjes. Bij de schietpartij kwamen, inclusief hemzelf, tien mensen om het leven. 27 mensen raakten gewond.