Burgemeester wil onderzoek naar zorginstelling na moord Jesse van Wieren

Burgemeester Koos Wiersma van gemeente De Marne wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg zo snel mogelijk een onderzoek instelt naar Stichting Keroazie, de zorginstelling die onderdak biedt aan de twee verdachten die vastzitten vanwege de mogelijke betrokkenheid bij de dood van Jesse van Wieren.

Wiersma zegt bij RTV Noord dat hij zich zorgen maakt over de kwaliteit van zorg. Er zouden onder inwoners van Kloosterburen gevoelens van onveiligheid zijn na eerdere incidenten. Wiersma bij de regionale omroep: ‘’Dat vereist een bepaalde kwaliteit. Gezien het aantal recente incidenten hebben wij regelmatig contact met de politie en de stichting. Openbare orde is mijn verantwoordelijkheid, die ken ik en die voel ik. En die neem ik ook als het nodig is.’’

Een woordvoerder van Stichting Keroazie laat vrijdagmiddag aan de redactie weten dat het volledig mee zal werken aan een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. ‘’We zullen honderd procent meewerken want wij willen zelf ook weten wat er is gebeurd en of wij steken hebben laten vallen. Dit onderzoeken we zelf ook.’’

‘’Wij weten niets van eerdere incidenten, ik kan alleen maar zeggen dat overal in Nederland mensen last hebben van drugs gerelateerde overlast.’’ Volgens de woordvoerder heeft de inspectie nog geen contact gezocht.

Bovenstaand de reportage die wij eerder hebben uitgezonden. Meer over de zorgen van de burgemeester vanavond in Hart van Nederland.