112

Dode en gewonden bij carnavalsoptocht

Bij een carnavalsoptocht in Ter Apel is zaterdagmiddag rond 16.00 uur een auto op een praalwagen ingereden. Daarbij is een 33-jarige vrouw uit het dorp overleden en zijn vijf personen gewond geraakt. Een van de gewonden is de 63-jarige vader van het slachtoffer. Dat meldt de politie.

Een auto reed op de Kapelweg in op een praalwagen tijdens de optocht in het Groningse dorp. Daarna zou het voertuig verder het publiek in zijn gereden. Volgens de politie is de 81-jarige bestuurder onwel geworden en was er van opzet geen sprake. Het overleden slachtoffer stond met haar ouders naar de optocht te kijken. Haar vader raakte zwaargewond. Haar 61-jarige moeder zou er minder ernstig aan toe zijn. Ook de twee inzittenden van de auto zijn gewond geraakt. Hun verwondingen lijken niet ernstig. De vijfde gewonde is een man, die relatief licht gewond is geraakt.

Betrokkenen konden voor opvang terecht in de sporthal aan de Heemker Akkerstraat. Ongeveer 15 personen hebben gebruik gemaakt van de opvangmogelijkheden daar.

Hoeveel mensen er tijdens de optocht op de been waren is onbekend. Op de website van carnavalsvereniging de Kloosterwiekers staat dat er tussen de 1500 en 2000 deelnemers aan de optocht zouden meedoen, waaronder carnavalswagens, muziekkorpsen en dweilorkesten. Het is voor de 50e keer dat in Ter Apel het carnaval werd gevierd.