Stephan verovert internet met bananenkunst

Met slechts een balpen en een mesje maakt hij van bananen de meest wonderlijke creaties. Kunstenaar Stephan Brusche begon voor de lol met het bewerken van de gele vruchten en plaatste zijn ‘fruitdoodles’ op Instagram. Nu gaan ze de wereld rond en overweegt hij zijn titel als grafisch ontwerper te vervangen voor bananenkunstenaar.

Brusche heeft zijn bananen het liefst vrij jong, egaal geel en niet groen. “Als ze plekjes beginnen te vertonen kan ik er meestal niks meer mee”, vertelt de de fruitkunstenaar. Vervolgens snijdt en tekent hij ware kunstwerken: van teckel tot vissengraat en van Marilyn Monroe tot Michelangelo’s ‘hand van god’. Hij fotografeert het eindresultaat en plaatst dat op Instagram.  Het kunstwerk verdwijnt daarna direct in zijn maag. “De foto is het eindproduct en dat blijft altijd goed.”

Nadat hij foto’s van de fruitkunst op Instagram plaatste, raakten steeds meer mensen uit de kunstwereld bekend met zijn werk. Een van zijn volgers tipte grote speler in de kunstfotografie boredpanda.com en vanaf toen liep het volgens Stephan storm.