Mysteryland dit jaar een heel weekend

Muziekfestival Mysteryland in de Haarlemmermeer duurt dit jaar geen dag, maar een heel weekend. Organisator ID&T maakte dinsdag bekend dat Mysteryland dit jaar op zaterdag 29 én zondag 30 augustus is. Bezoekers kunnen blijven slapen op een camping naast het festivalterrein.

>“Sinds het festival op het Floriadeterrein plaatsvindt, krijgen we van onze bezoekers terug dat ze meer tijd nodig hebben om alles te zien en te beleven”, verklaart oprichter Duncan Stutterheim van ID&T de stap. “We zijn ontzettend blij dat we aan deze wens kunnen voldoen en daarnaast meer ruimte hebben om onze creatieven, artiesten, kunstenaars en talenten een podium te bieden.”

Volgens Stutterheim is het muziekaanbod dit jaar breder, van house tot techno en van wereldmuziek tot hardstyle. Op het programma staan ook disco en live-acts. Er zijn meer dan veertig podia. Naast muziek is het aanbod kunst en cultuur groot. De kaartverkoop voor Mysteryland begint zaterdag 7 maart. Het eerste deel van de line-up wordt begin maart bekendgemaakt.

Eerdere meerdaagse edities van het festival vonden plaats in Chili en op het voormalige Woodstockterrein in Bethel Woods in de Verenigde Staten.