Sport

Martijn kan zijn wereldtitel verdedigen!

Wereldkampioen Martijn Roes kan zijn titel verdedigen in Ecuador. Schaatser Koen Verweij en Corendon hebben aangegeven de rest van de reis- en verblijfskosten te zullen betalen. Dat twitterde de schaatser dinsdagmiddag.

Maandagavond was drievoudig wereldkampioen Martijn Roest in onze uitzending te zien. Hij is pas 24 jaar, is in 2011 begonnen met wielrennen en is nu al drie keer wereldkampioen.  Martijn is ongenaakbaar sterk in zijn categorie bij het aangepast fietsen voor mensen met een verstandelijke beperking. De concurrentie begint al te zweten als ze de blonde viking uit het Westland aan zien komen.

Toch was het nog maar de vraag of Martijn zijn wereldtitel kon verdedigen. Hij moet zijn reiskosten namelijk zelf betalen. Bij de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) is de verstandelijke beperking een ‘handicap’, want de wielerunie sponsort alleen renners zonder beperking.

Dat betekent dat Martijn volledig afhankelijk is van sponsoren en donaties en dus zamelt hij geld in via crowdfunding. Hij had al 2500 euro van de benodigde 4500 euro opgehaald en Corendon betaalt dus nu het resterende deel.