Inbrekers met spijt brengen spullen terug en bloemetje

Twee inbrekers die zondagochtend spullen hadden gestolen bij een groenbedrijf in het Noord-Brabantse Galder, kregen spijt van hun actie. Maandag keerden ze terug naar de gedupeerde eigenaar met de gestolen tuingereedschappen, en bovendien met een bloemetje.

Eigenaar Bram Bijl van Bijl Groentechniek vertelt hij zondagochtend rond 5.30 uur werd gewekt door een inbraakalarm. “Ik ging naar mijn bedrijf en de boel lag overhoop.” De beveiligingsbeelden plaatste hij op Facebook en die werden veel bekeken. “Ik weet niet of het daardoor gekomen is, maar de dieven stonden vanochtend opeens voor mijn deur”, vertelt Bijl. “Het waren gewone jongens, ik kan niet zeggen dat het nou typische boeven waren.” Ze hadden voor ongeveer 4000 euro aan spullen gestolen.

De eigenaar heeft veel schade en laat de twee inbrekers, van 27 en 32 jaar, alsnog vervolgen. De politie heeft ze aangehouden toen ze op bezoek kwamen. “In veertien jaar tijd zijn er zestien inbraken bij mijn bedrijf geweest, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, aldus Bijl. “Ik voel geen verdere wrok naar die jongens en ik heb de beelden daarom nu van internet gehaald.”