Geen overlevenden vliegtuigcrash Frankrijk

Luchtvaartmaatschappij Germanwings heeft bevestigd dat vlucht 4U 9525 dinsdag is verongelukt in de Franse Alpen. Er zijn geen overlevenden na het neerstorten van de Duitse Airbus A320, zei de Franse staatssecretaris van Transport, Alain Vidalies.

Aan boord waren 144 passagiers en zes bemanningsleden. Van hen hadden 45 mensen een Spaanse achternaam. De Airbus was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf. Het is nog niet duidelijk of er Nederlanders meevlogen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt dat nu.

Op het gezamenlijke vliegveld van Keulen en Bonn zal vliegmaatschappij Germanwings om 15.00 uur ingaan op de ramp met een toestel boven Frankrijk. Volgens Duitse media zal er een kort statement worden gegeven in een hotel bij de luchthaven.

Volgens Bob Rus, directeur van vliegtickets.nl heeft minimaal één Nederlander eerder geboekt voor de vlucht. Dit betekent niet diegene ook daadwerkelijk aan boord heeft gezeten. ”Eerst moeten de gegeven van de passagierslijst worden vergeleken met de gegevens van de beveiliging”, aldus

Onderzoek

Duitsland stuurt een team deskundigen naar Frankrijk om samen met Franse collega’s onderzoek te doen naar de toedracht van de crash.

Vliegtuigfabrikant Airbus onderzoekt de berichten over het neerstorten van een Airbus A320. ,,We zijn op de hoogte gesteld van het ongeluk en alle inspanningen richten zich nu op het inschatten van de situatie. We komen met meer informatie zodra dat kan. Onze gedachten gaan uit naar degenen die getroffen zijn door deze tragische gebeurtenis.”

Het telefoonnummer dat Germanwings heeft geopend is  0800 11335577.

Het noodnummer van vliegveld Düsseldorf  is 0800 7766350