Sport

Zeven arrestaties na NAC Breda-Roda JC

In en rond het stadion van NAC in Breda was het zondag onrustig na de verloren wedstrijd tegen Roda JC. De politie arresteerde zeven NAC-supporters. Tot een confrontatie tussen beide fanclubs kwam het niet. Een politieman raakte gewond toen hij van zijn paard werd getrokken.

NAC verloor van Roda JC waardoor de club uit Kerkrade promoveert en NAC na vijftien jaar in de eredivisie degradeert naar de Jupiler League. Een paar honderd boze en teleurgestelde NAC-supporters verzamelden zich bij het stadion en ook binnen was de sfeer grimmig. Fans van NAC gooiden met voorwerpen naar de mobiele eenheid. De clubleiding liet alle deuren van het stadion sluiten en enige tijd mocht niemand naar binnen of naar buiten.

De ME werd ingezet om te voorkomen dat NAC-supporters bij fans van Roda konden komen. Enkele honderden NAC-fans probeerden het opnieuw buiten het stadion, maar de ME hield de partijen met enkele charges op afstand.

Uiteindelijk keerde zondagavond de rust weer. De politie meldde dat vijftien bussen met Roda-fans de stad hadden verlaten. Bij het stadion was toen ook alles weer rustig.

ANP