Cas (14) zit gevangen in eigen lichaam en krijgt hulp van vrienden

Ruim twintig vrienden hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken voor familie Beek uit Berg en Dal. Het gezin kan maar met moeite het hoofd boven water houden na een tragisch ongeluk vijf jaar geleden met hun zoon Cas. Cas is sindsdien gevangen in zijn lichaam, het zogeheten Locked-in-syndroom.

In 2010 speelt de dan 9-jarige Cas op zijn kamer als het vreselijk mis gaat. Hij raakt verstrikt in z’n hangmat. Cas krijgt geen zuurstof en houdt er zwaar hersenletsel aan over.

Sinds dit tragische ongeluk is het gezin continu bezig met de juiste verzorging van Cas. Daar gaat uiteraard veel tijd in zitten. Vader Godfried moet helaas zijn werkzaamheden minderen. Hierdoor is hun huis niet meer te betalen en moeten ze het in de verkoop zetten. Maar helaas tot op heden krijgen ze het aan de straatsteen niet kwijt. Een ramp; want een nieuw huis is al in de maak.

En daar komt een vriendengroep uit de buurt om de hoek kijken. Zij hebben hun gebruikelijke uitje omgezet in een goed doel. Vandaag helpen ze de familie Beek door te verven in het nieuwe huis en de tuin op orde te maken in het huidige pand.