Agent aangehouden wegens corruptie

Een 38-jarige politieman uit Kerkrade is dinsdagochtend aangehouden op verdenking van ambtelijke corruptie. Dat meldt de politie Limburg.

De man wordt verdacht van ambtelijke corruptie en schending van zijn geheimhoudingsplicht door het al dan niet tegen betaling verschaffen van gegevens uit de politiesystemen aan derden. Ook wordt hij verdacht van valsheid in geschrifte in verband met het verantwoorden van gewerkte uren.

Behalve de 38-jarige agent zijn nog twee andere mannen aangehouden, een 36-jarige man uit Heerlen en een 42-jarige man uit Kerkrade. Zij worden verdacht van uitlokking van schending van de geheimhoudingsplicht en uitlokking en poging tot omkoping van een ambtenaar.

De politie heeft op dinsdagochtend doorzoekingen gedaan in de woon- en verblijfplaatsen van de verdachten, als ook in het politiebureau waar de verdachte politieman werkzaam is. Bij de doorzoekingen zijn onder andere gegevensdragers in beslag genomen. Er is op dit moment geen reden om aan te nemen dat de agent valse processen-verbaal heeft opgemaakt. De medewerker is op non-actief gezet.

Aanleiding onderzoek

Aanleiding van het onderzoek was informatie die verstrekt werd door het Team Criminele Inlichtingen van de eigen politie eenheid Limburg. Deze informatie is in eerste instantie onderzocht door de politie eenheid Limburg en later is dit onderzoek uitgebreid met politiemensen uit eenheden buiten Limburg. De rijksrecherche heeft in deze zaak een adviserende rol gehad. Het onderzoek duurt voort en de verdachten zitten in beperkingen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.