112

Zondag geen menselijke resten gevonden in Oekraïne

Op de rampplek in Oekraïne zijn zondag geen menselijke resten gevonden door het repatriëringsteam. Dat heeft het hoofd van de missie Pieter-Jaap Aalbersberg zondagavond gezegd. Wel zijn er bij de zoektocht zondag persoonlijke bezittingen van de slachtoffers gevonden en geborgen.

Ook in Torez, in de buurt van de rampplek, zijn zondag persoonlijke bezittingen geborgen. Er stond daar al enige tijd een treinwagon met bagage van de slachtoffers. “Dankzij de onderhandelingen van de OVSE is het gelukt om deze wagon te bereiken. De verzegeling van de wagon was nog intact. Koffers, tassen en camera’s leken ongeschonden opgeslagen te zijn”, aldus Aalbersberg. De persoonlijke bezittingen worden naar Charkov gebracht.

Maandag gaat het repatriëringsteam weer naar de rampplek. “Voor het eerst zullen onze Maleisische collega’s aansluiten bij de zoektocht. De planning is om twee locaties in het westen van het rampgebied te doorzoeken. We zijn vol motivatie om de zoektocht de komende dagen voort te zetten.”