Vijftien Cambuur 'supporters' gearresteerd

De politie heeft naar aanleiding van de rellen op 1 april rondom de vertrekkende SC Cambuur-trainer Dwight Lodeweges vijftien arrestaties verricht. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het gaat om mannen uit Leeuwarden in de leeftijd van 17 tot 37 jaar. Van de aangehouden verdachten is een aantal na verhoor weer in vrijheid gesteld; drie verdachten zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Een verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De verdachten maakten deel uit van een groep, die tijdens de training op 1 april het stadion wist binnen te dringen. Daarbij maakten zij zich schuldig aan openlijke geweldpleging, vernieling, bedreiging en lokaalvredebreuk. De verdachten zijn geïdentificeerd aan de hand van beeldmateriaal.

De supporters kwamen 1 april verhaal halen bij het stadion toen bekend werd dat trainer Dwight Lodeweges na dit seizoen overstapt naar concurrent sc Heerenveen. De boze supporters eisten het vertrek van de hoofdtrainer. Die besloot na de rellen op te stappen omdat er een onwerkbare situatie was ontstaan.

Na de ongeregeldheden heeft de club al aan vijftien betrokkenen een stadionverbod uitgereikt. De gemeente wil de betrokken daarbij ook een omgevingsverbod opleggen.