Ruim 30 tips dodelijke overval Winterswijk

De politie heeft na de uitzending van Hart van Nederland en Opsporing Verzocht enkele namen te horen gekregen van mannen die begin juli de 52-jarige Winterswijker Erik te Selle zouden hebben gedood. Het slachtoffer en zijn vrouw Jolanda werden op 2 juli overvallen in hun huis aan de Groenloseweg.

Jolanda werd thuis vastgebonden en later werd het lichaam van Erik gevonden onder een stuk zeil op het terrein achter het huis.

In totaal kreeg de politie sinds dinsdagavond ruim dertig tips, zei een woordvoerder woensdag. Een bericht op Facebook is al bijna 27.000 keer bekeken.

Sms-bom

De politie verzond dinsdag ook een sms-bom aan 8500 adressen. Reden daarvoor is dat de mannen voor de overval in het begin van de avond de hele dag door Winterswijk hebben gezworven. Ze zijn onder meer gezien in het zwembad en bij een plaatselijke Chinees. Aangezien Winterswijk in de Achterhoek een populair toeristengebied is, is de kans volgens de politie groot dat vakantiegangers die alweer thuis zijn, iets hebben gezien.

De politie werkt met een team grootschalige opsporing aan de zaak.