Sport

Rudy plaatst zich ondanks handicap voor Obstacle Run VS

Al sinds zijn geboorte mist hij een onderarm, maar dat weerhoudt Rudy de Jonge er niet van om het uiterste van zichzelf te vragen. Hij wil een inspiratiebron zijn voor mensen met een handicap! Na een Thaiboks-avontuur en zijn ervaring als keeper van het amputatie-voetbalteam heeft Rudy een nieuwe uitdaging gevonden: de Obstacle Run. En in deze sport blijkt hij zó goed, dat hij zich heeft geplaatst voor het WK Obstacle Run in Amerika.

Eind oktober vindt de wedstrijd plaats en Rudy is de eerste ooit die deelneemt met een handicap. “Dat geeft echt een geweldig gevoel, dat je voor jezelf toch aantoont dat je niet anders bent, dat je geen beperking hebt”, aldus Rudy.

Een obstakelloop, oftwel Obstacle Run, is een hardloopevenement waarbij de deelnemers onderweg diverse obstakels tegenkomen. Vaak gaat de route door de natuur en komen de deelnemers onderweg modder en water tegen. Voorbeelden zijn houten muren, prikkeldraad, sloten, vuur en touwnetten.

Met zijn deelname aan het WK wil Rudy laten zien dat een handicap geen beperking is. Dit is ook het motto van het Revalidatiefonds. Samen willen ze deze boodschap groots verspreiden onder mensen met een handicap.